چـرا بـايـد تـخـم بـلـدرچـيـن مـصـرفــ كـنـيـم؟
در قرآن مجید (سوره بقره/57)و (اعراف/160) و(سوره طه 80-81)از بلدرچین به عنوان غذایی نیک یاد شده است.
بلدرچین ، به سبب ارتباطش با قوم حضرت موسي در قدیم ، شهرتی تاریخی یافته است . به روایتِ عهد عتیق در روزگار سرگردانی قوم حضرت موسي در بیابان پس از خروج از مصر، خداوند برای خوراک قوم گرسنگی کشیده مائده هایی آسمانی ، یکی مَنّ (تَرانگبین (خارشُتر) ) و دیگری سَلوی ‘ (بلدرچین)، را فروفرستاد. در ادبيات فارسی ، اشاراتی به (منّ و سلوایِ ) قوم حضرت موسي به عنوان نعمتهای نامنتظَر(آسمانی) شده است.
((خواص تخم بلدرچین))
1- سرشار از امگا3 – برای تقویت هوش و حافظه
2- غنی از آهن / ویتامینهای آ ، ب ، ث / اسیدهای آمینه و میکرو المانها
3- توصیه شده برای دوران بارداری – برای باهوش شدن جنین
4- مناسب برای سنین رشد کودکان ونوجوانان
5- تنظیم سیکل خواب
6- افزایش مقاومت بدن
7- بدون کلسترول
8- تنظیم سیستم عصبی ، قلبی و گوارشی و درمان بیماری تشنج
9- به علت کراتن خاصی که در آن ذخیره است در درمان بیماری آسم تاثیر معجزه آسایی دارد.
10- استحکام عضلات و استخوان ها
11- دفع مواد رادیو اکتیو و فلزات سنگین نظیر سرب و جیوه ومواد زائد سرطان زا از ارگانیسم بدن
12- بدلیل حجم کم تخم بلدرچین و میزان بالای پروتئین آن نسبت به تخم مرغ ، برای ورزشکاران بخصوص بدنسازان عزیز نیز توصیه میشود.
13- به دلیل کامل بودن و نداشتن هیچ تاثیر سوئی در شیر خواران به عنوان بهترین مکمل دوران شیردهی استفاده می شود.
14- تخم بلدر چین حساسیت ایجاد نمی کند.
15- ماسک سفیده تخم بلدر چین همراه عسل (برای پوستهای چرب) و زرده با عسل برای (پوستهای خشک) باعث طراوت و شادابی و رفع چین و چروک و لکه های پوست می شود.
خواص تخم بلدرچین :بـمـبـــ ويـتـامـيـن
تخم بلدرچین به علت نداشتن کلسترول ، قابل مصرف برای تمام افرادی است که مصرف تخم مرغ برایشان منع شده است.
تـخـم بـلـدرچـيـن در مـقـايـسـه بـا تـخـم مـرغ
تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد.یک تخم بلدرچین هر چند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی را دارد، ولی نسبت به آن دارای 5 برابر فسفر، 7/5 برابر آهن، 6 برابر ویتامینB12 و وتیامین B1 و 15 برابر ویتامین B2 ریبوفلاوین می باشداز این رو آن را بمب ویتامین می نامند.
تخم بلدرچین در کشور ژاپن به دلیل غنای بالای امگا 3 و فسفر به عنوان بخشی از صبحانه کودکان و دانش آموزان محسوب می شود.
قـابـل تـوجـه افـراد بـالای 40 سـال
جذب ویتامینهای بدن با افزایش سن بسیار کم میشود از این رو مصرف روزانه تخم بلدرچین را به افراد بالای 40 سال، برای بالا بردن مواد معدنی و ویتامینهای بدن و جلوگیری از، از کارافتادگی زود رس و پیشگیری ازسرطان توصیه می نماییم. تخم بلدرچین در افراد پیر و مسن موجد قوای از دست رفته جوانی است.