پرورش مرغ محلی با سود فراوان و سرمایه کم
پرورش مرغ محلی با سود فراوان و سرمایه کم
پرورش مرغ محلی (پرورش مرغ بومی) با حداقل امکانات ، سرمایه کم و درآمد ماهیانه ۳ میلیون تومان
در این قسمت قصد داریم یک کار خانه را برایتان شرح دهیم که از درآمد خوبی برخوردار است. و کار زیاد سختی هم نیست.
پرورش مرغ بومی برخلاف طیور صنعتی از بازده اقتصادی زیادی برخوردار است. پرورش طیور صنعتی با نوسانات قیمت تخم مرغ و گوشت مرغ در بازار کنونی صرفه اقتصادی ندارد . و اکثر مرغداران چه در پرورش مرغ گوشتی و چه در پرورش مرغ تخمگذار صنعتی با ضرر های بسیاری روبرو شده اند. و در برخی از استانها بیش از ۵۰ درصد مرغداریها تعطیل شده اند.
پرورش مرغ بومی یا پرورش مرغ محلی با سود فراوان و سرمایه کم
پرورش مرغ بومی نیاز به تجهیزات ندارد !!
هرچند اگر در پرورش مرغ بومی یا همان مرغ محلی از تجهیزات مدرن استفاده شود ،سود بیشتری نصیب پرورش دهنده می شود. اما با خلاقیت می توان تجهیزات پرورش شامل :آبخوری ، دان خوری ، لانه تخم گذاری و … را با وسایل ساده ساخت.
درواقع با هیچ تجهیزاتی می توان به پرورش مرغ بومی پرداخت.
مزایا مرغ بومی
– مرغ بومی در مقایسه با طیور صنعتی مقاوم تر است.
– پرورش مرغ محلی نسبت به مرغ صنعتی تلفات کمتری دارد.
– مرغ بومی نسبت به بیماریها و گرما و سرما مقاوت بیشتری دارد. و این امر باعث سود دهی بیشتر می شود.
هرچند تلفات در مرغداری ها اجتناب ناپذیر است اما در صورت رعایت بهداشت و واکسیناسیون می توان مرگ و میر مرغ ها را به حداقل رساند.
پرورش مرغ محلی در خانه
مرغ خانگی یا مرغ بومی را می توان در خانه نیز پرورش داد و با پس مانده غذا و سبزیجات تغذیه نمود.
• آیا که می توان مرغ بومی را در خانه پرورش داد؟
جواب: مرغ خانگی همانطور که از اسمش پیداست ، در خانه نگهداری می شود ولی به خاطر اینکه سروصدای زیادی دارند و ممکن است برای همسایه ها مزاحمت ایجاد کنند و همچنین در تعداد زیاد ممکن است بوی آن برای همسایه ها مزاحمت ایجاد کند.
البته با تمهیداتی می توان بوی مرغداری را بطور کامل از بین برد.
واحد پرورشیتان را در روستا دایر کنید
بهتر است واحد پرورشی خود را در یک منطقه روستایی دایر کنید.
صرفنظر از اینکه اجاره یا تهیه فضا در یک منطقه روستایی ارزانتر است، امکان دسترسی پرنده به خاک موردنیاز برای تغذیه نیز فراهم بوده و علاوهبر این میتوانید از پسماند کشاورزی و باغداری روستاییان برای تغذیه پرندگان استفاده کنید.
هزینه تجهیز واحد پرورشی بین ٤,٥ تا ٦میلیون تومان
پس از دوره اول، سود خالص تقریبا صد درصد میشود
پرورش مرغ بومی (مرغ محلی یا مرغ خانگی یا مرغ رسمی) در ۷ گام
پس از بررسی این هفت گام ساده توسط شرکت تعاونی مهرخواه صنعت می توانید دید خوبی نسبت به راه اندازی پرورش مرغ بومی داشته باشید.
به طور خلاصه:
• میزان سرمایه را مشخص کنید.
• محل پرورش را فراهم کنید.
• تجهیزات لازم رو بخرید یا بسازید.
• سالن را ضدعفونی کنید.
• مرغ یا جوجه برای پرورش خریداری کنید.
• شروع به پرورش کنید. ( تغذیه ، بهداشت، واکسیناسیون و اعمال مدیریتی)
• بهترین مرحله یعنی بخش مالی و فروش محصولات ( برداشت محصول و مزد تلاش)
توجیه اقتصادی طرح پرورش مرغ محلی یا بومی
۱ – هدف گذاری و پیش بینی سرمایه مورد نیاز برای پرورش مرغ بومی
برای اینکه بتوانید با دید باز پرورش مرغ محلی را آغاز نمایید و بدون مشکل به ادامه فعالیت بپردازید و سود خوبی هم نصیب شما شود باید میزان سرمایه مورد نیاز را براورد کرده تا بدون مشکل به فعالیت ادامه بدهید. مقدار سرمایه موردنیاز بستگی به این دارد که شما با چه تعدادی شروع میکنید.
۲ – فراهم کردن محل پرورش مرغ بومی
به چه میزان فضا برای پرورش مرغ بومی نیاز دارید؟ شما میتوانید با توجه به تعداد مرغی که میخواهید پرورش دهید فضای خود را تعیین کنید. مثلا حیاط خانه، یا در باغ های روستا و.. خلاصه هرجای که بتوان مرغ نگهداشت.
۳ – تهیه وسایل و تجهیزات مربوط به پرورش (یا ساخت آنها با وسایل ساده )
یکی از تجهیزات پرورش مرغ بومی که نیاز دارید ، لانه های تخمگذاری است که مرغها بتوانند داخل آن تخمگذاری کنند.
از ساده ترین وسایل می توانید برای لانه تخمگذاری استفاده نمایید.
مثلا یکی از ساده ترین و ارزان ترین آنها ، سبد میوه است. دور تا دور سالن را می توانید سبد بچینید. مرغها تمایل خیلی زیادی دارند که داخل این سبدها تخم بگذارند . داخل آن را کمی پوشال یا کاه بریزید (دقت کنید تا پوشال درشت باشد و خاکه نداشته باشد. برای جلوگیری از گرد و غبار). برای آنکه مرغها سبدها را (لانه تخمگذاری) وارونه نکنند می توانید آنها را به هم ببندیدتا از چپه شدن آن جلوگیری شود.
یک راه دیگر این است که لانه های تخمگذاری را با چوب بسازید . یا حتی می توانید از کارتن استفاده نمایید. در هر صورت از کمترین امکانات می توانید برای پرورش مرغ بومی به بهترین شکل استفاده نمایید.
می توانید از هر چیزی یا هر ایده ای که دارید برای دانخوری استفاده کنید. بنابراین توانسته اید با کمترین هزینه دانخوری را آماده کنید.
آبخوری یکی از ضروری ترین وسایل در پرورش مرغ محلی است. یکی از کم هزینه ترین راههای ساخت آبخوری این است که یک دبه های را برش زده و شکل آبخوری طیور دربیاوریم . برای شروع پرورش مرغ بومی کم هزینه ترین روش است. یا هر چیزی که در دسترس دارید.
۴ – ضد عفونی کردن سالن و محل نگهداری مرغها و رعایت اصول بهداشت
اگر می خواهید با خیال راحت و بدون دغدغه مرغ بومی تان را پرورش بدهید باید در این مرحله وسواس زیادی به خرج دهید.
ضد عفونی سالن ها و محل نگهداری هزینه زیادی ندارد ولی دقت زیادی می خواهد.
حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از ورود مرغ یا جوجه به محل پرورش باید شروع به ضد عفونی سالن کنید و محیط را گند زدایی کنید و عوامل بیماریزا را به حداقل برسانید. محل پرورش مرغها هر چقدر تمیز تر باشد تلفات شما کمتر میشود.
۵ – خرید مرغ یا جوجه
اولا: توصیه اکید ما این است که تا می توانید مرغ و جوجه را از یک محل تهیه نمایید. به خاطر اینکه رفت و آمد در مکانهای مختلف آلودگیهای مختلفی را وارد محل پرورش شما می کند.(شرکت تعاونی مهرخواه صنعت حامی و پشتیبان شماست)
دوما: اینکه از جای مطمئن خریداری کنید و مطمئن شوید اصول بهداشت را رعایت می کند و واکسیناسیون را انجام داده است.
سوما: اینکه مرغ بومی اصلاح نژاد شده با تولید بالاتری بخرید تا سود بیشتری داشته باشید. هر ۵ درصد در افزایش تولید ، ۳۰۰ هزار تومان در ماه سود بیشتری برای شما خواهد داشت.(با ما تماس بگیرید)
بنابر این توصیه ما بر این است که مرغ و جوجه را از جای معتبری خریداری کنید.
۶ – شروع پرورش مرغ بومی
پرورش مرغ بومی شامل غذا دادن به مرغها ، در دسترس قرار دادن آب کافی ، اعمال مدیریتی و جمع آوری تخم مرغ ، واکسیناسیون ، رعایت بهداشت و کارهای روزمره مرغداری است که بسیار ساده و راحت است.
۷ – فروش محصولات و بخش مالی ( درآمد و سود پرورش مرغ محلی یا بومی)
پس از آنکه مرغها به تولید رسیدند ، می توانید سود و حاصل زحمت خود را برداشت کنید . فروش محصول نقش کلیدی در سود شما را بازی می کند. استراتژی شما در فروش و اینکه شما تخم مرغ را چگونه بفروشید: آن را به دلال و عمده فروش ، بفروشید یا مستقیما به سوپرمارکتها توزیع کنید میتواند بین ۳۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان در درآمد ماهیانه شما تاثیر بگذارد.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)